Com prevenir el càncer oral

  • Consells   •   17 de Juny del 2019

El passat dimecres 12 de juny es va celebrar el Dia Europeu del Càncer Oral i des del Col·legi Oficial d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya (COEC) es va llançar la campanya de sensibilització «El teu dentista et pot salvar la vida» per conscienciar la població de la importància de promoure la detecció precoç del càncer oral. Per a això, anar regularment al dentista és una de les principals claus.

Dra. Clara Ledesma Vilafranca del Penedès

El càncer oral, malgrat la seva baixa incidència, té una elevada taxa de mortalitat. Fins a 1 de cada 4 pacients afectats de càncer oral morirà a causa d’aquesta malaltia. Molts d’ells a causa del retard en el diagnòstic. A Espanya, el 85% dels casos de càncer oral es diagnostiquen de forma tardana, tot i que es tracta d’un tumor fàcilment detectable amb una simple inspecció ocular per part d’un professional, que després haurà de confirmar-se a través d’una biòpsia. La Societat Espanyola de Cirurgia Bucal (SECIB) considera, però, que fins al 90% dels càncers bucals podrien tenir cura si són detectats de forma precoç.

És molt important conscienciar sobre l’existència d’aquesta malaltia, i la millor manera és fer-ho tots junts. Una visita a temps al dentista pot servir per evitar mals majors. Entre tots podem aconseguir que la mortalitat d’aquesta malaltia a Catalunya disminueixi de forma significativa i per això volem sumar-nos a la campanya del COEC i animar-vos a participar-hi.

Volem el teu millor somriure!