Odontopediatria a
Vilafranca del Penedès

La odontopediatria és l’especialitat de l’odontologia que s’encarrega de la salut bucodental dels nadons, dels nens i dels adolescents. L’odontòleg especialitzat és l’odontopediatra, el qual coneix a la perfecció totes les fases per les quals passaran les dents dels nens.

Una de les funcions més importants de l’odontopediatra és la de detectar possibles problemes en la posició de les dents dels nens i que requereixen d’ortodòncia. D’aquest tipus d’ortodòncia s’encarregarà un ortodoncista especialitat en ortodòncia infantil.

Demana cita

Funcions de l’odontopediatra

 • Revisar les caries:

  Les càries són cada vegada més freqüents en nens i adolescents. No només és important tractar-les de manera idònea, sinó ensenyar-li a cada nen quines mesures preventives pot adoptar per evitar-les i així mantenir una millor higiene bucodental.

 • Alteració en la posició de les dents:

  L’odontopediatra és l’encarregat d’analitzar la boca dels nens i identificar si presenta algún tipus de problema en la mossegada que pugui requerir d’una ortodòncia infantil.

 • Traumatismes:

  Si a un nen se li trenca una dent degut a algun tipus de cop, l’odontopediatra serà l’encarregat de restaurar la dent danyada.

 • Alteracions congènites:

  Són alteracions anatòmiques que apareixen en l’etapa intrauterina. Aquestes alteracions poden afectar al número, tamany i forma de les dents, provocant anodòncia o ablastodòncia.

Consells per a una bona salut bucodental

 • Rentar-se les dents tres cops al dia:

  Els nens han d’aprendre a rentar-se les dents a partir dels dos anys. Raspallar-se les dents després de cada àpat és important per evitar càries.

 • Utilitzar un raspall infantil:

  Els raspalls dels nens són especials per evitar que els hi facin mal a les genives o a les dents.

 • No abusar de les llaminadures o sucres:

  Assegurar-se de que els nens es netegen molt bé les dents després d’haver menjat sucre o begut algun refresc.

 • Visitar-nos de forma freqüent:

  Una revisió completa de tant en tant és de vital importància per poder preveure futurs problemes a la boca dels nens. A la nostra clínica disposem d’especialistes odontopediatres a l’abast de les necessitats dels teus fills.