Pròtesis dentals a
Vilafranca del Penedès

La prostodòncia és una especialitat de l’odontologia que s’encarrega de recuperar la correcta funcionalitat i estètica de la dentadura, després d’haver perdut una o més dents.

Una pròtesi dental és un element artificial que s’encarrega de substituir una o més dents, degut a la degeneració o atrofia degut al pas del temps, aprofitant l’estructura òssia que forma la mandíbula.

Demana cita

Motius per col·locar una pròtesi dental

La pèrdua de qualsevol dent natural és motiu suficient per requerir la col·locació d’una pròtesi dental. Quant falta una o més dents, els que estan al costat i els oposats tendeixen a moure’s, ocupant l’espai que hi havia lliure i provocant desequilibris a tota l’estructura dental.

En la actualitat, els fators més rellevants que poden portar a la perdua de una o més dents naturals son la mala neteja bucal, o la inexistència d’aquesta, les càries o les enfermetats periodontals.

Tipus de pròtesis dentals

  • Pròtesi dental fixa:

    Una pròtesi dental fixa és un tipus de pròtesi dental que es recolza sobre les dents sanes que la persona conserva a la seva dentadura, i que substitueix alguna dent perduda amb el pas del temps. La pròtesi dental fixa és la millor solució per a aquellas persones que han perdut una o més dents naturals.

  • Pròtesi dental removible:

    La pròtesi dental removible és un tipus de pròtesi especialment utilitzada en persones d’edat avançada, i que també son conegudes com a dentadures postisses. Aquest tipus de pròtesi permet gaudir de totes les característiques funcionals i estètiques de la boca durant el dia, i la seva perfecte neteja durant la nit.