Com triar el raspall de dents adient

  • Consells   •   23 de Setembre del 2019

L’elecció del raspall de dents és molt important ja que és el principal instrument per realitzar una higiene bucal adient sense maltractar-les ni desgastar la superfície de l’esmalt.

Nena amb raspalls de dents a Vilafranca del Penedès

Un raspall adient ha de reunir les següents característiques:

1.Mida del capçal:un raspall de dents ha de permetre l’accés fàcil a totes les superfícies de les dents. Per a la majoria d’adults, un raspall de dents d’uns 2 cm és el més eficaç i el més fàcil d’utilitzar.

2.Filaments: un raspall de duresa mitja ens permetrà retirar amb facilitat les restes dels aliments i que no afecti a l’esmalt dental. Si escollim un raspall amb els filaments molt durs, aquests poden provocar que les genives es retreguin, fet que pot provocar una major sensibilitat a les dents.

3.Mànec: el raspall ha de tenir una longitud i gruix suficient perquè ens permeti agafar-lo de forma

còmoda i una zona de silicona per tal  d’assegurar un millor control.

4.Duració del raspall: per mantenir el nostre raspall en bones condicions ens hem d’assegurar que sempre estigui ben sec entre un ús i un altre. Tot i així, és recomanable canviar-lo com a màxim al cap de 3 mesos.

5.Elèctric o manual: el principal avantatge dels raspalls elèctrics és que poden reduir més la placa bacteriana, que és la responsable de la producció de càries i gingivitis. A més, quan s’utilitza aquest tipus de raspall, l’abrasió a les dents és menor, perquè disposen d’un mecanisme de control de la pressió.

De totes maneres, i en alguns casos particulars, és recomanable que acudiu a un especialista perquè us pugui aconsellar de forma més professional. Des d’Estètica Dental Vila us volem encoratjar a que trieu el raspall més adient per a vosaltres i que us passeu per la nostra clínica per saber l’opinió dels nostres experts.