Consells d’higiene per l’ortodòncia en infants i joves

  • Consells   •   27 de febrer del 2020

Cada cop és més habitual que els infants i joves requereixin de tractaments d’ortodòncia per millorar l’estètica i l’alineació de les dents. Com sabeu, n’hi ha de varis tipus, en funció de les necessitats i pressupost de cada cas, però el que és comú en tots els casos és que es són tractaments de llarga durada i que requereixen d’uns hàbits d’higiene molt constants.

Ortodoncia infants i joves

Avui us volem explicar concretament què cal tenir en compte en el cas de portar ortodòncia fixa, coneguda també com brackets, com en el cas de dur-la removible.

En el primer cas, els brackets, al no poder-se treure mai, és fàcil que les restes de menjar s’acumulin entre les dents i l’ortodòncia, de manera que afavoreixin l’aparició de càries. Així doncs, el raspallat després de cada àpat resulta totalment imprescindible per evitar aquest tipus de lesions a les peces dentals.

En el segon cas, el dels aparells removibles, s’han de raspallar les dents abans de col·locar-los i quan se’ls treuen. També és molt important tenir cura de la neteja del propi aparell.

Hem de tenir en compte que normalment aquest tipus de tractaments solen durar entre 12 i 30 mesos, és a dir, que són de llarga durada i que, en conseqüència, ser constant amb la higiene resulta fonamental.

El tractament es fa una mica llarg, però si es segueixen aquests consells, els resultats són espectaculars i molt duradors!