Consells per un confinament saludable

  • Consells   •   26 de març del 2020

Aquests dies que ens ha tocat viure, ens poden provocar una alteració molt gran en els hàbits de vida, i fins i tot crear malestar psicològic. La gran allau d’informació a tota hora per mil i un canals, també ens fa estar més tensos i angoixats, doncs no sabem què creure i què no. Per aquest motiu, és molt recomanable només fiar-se de les fonts oficials. Així doncs, aquesta setmana volem compartir amb vosaltres alguns consells del Canal Salut de la Generalitat de Catalunya per ajudar-nos a fer l’estada més agradable.

Consells per un confinament saludable

En primer lloc, intentar mantenir una actitud positiva. Dedicar estones a llegir o a algun hobby o afició ens pot ajudar a passar l’estona i tenir la ment ocupada.

En segon lloc, activar-nos i trencar amb el sedentarisme, ja sigui practicant alguns exercicis suaus com pilates o ioga, o bé fent bricolatge, pujant i baixant les escales, o simplement posant-vos música i ballant.

També resulta molt important seguir una alimentació saludable. Pot ser un bon moment per dedicar estona a la cuina, aprenent noves receptes i després degustar-les amb família.

Pel que fa a l’ús de les tecnologies, cal ser conscients que ens ajuden a passar les hores, però que no hem d’abusar-ne, especialment abans d’anar a dormir.

I per acabar, si a casa hi ha infants, és molt important marcar-se un horari per seguir amb algunes rutines imprescindibles, com per exemple les de neteja bucal o un bon rentat de mans, i introduir-hi activitats variades per tal que no s’avorreixin.

Cuideu-vos molt i quedeu-vos a casa. Sabem que són dies molt complicats per tots i que costen de passar, però cal ser optimistes i valorar tot el que tenim. Aprofitem per agrair a tot el personal sanitari la immensa feina que fan, sempre, però especialment en aquests dies tan durs.