Consells per mantenir la salut bucodental durant els dies de Nadal

  • Consells   •   19 de desmembré del 2019

Les reunions familiars, els sopars d’empresa, els dinars que comencen amb un vermut i acaben amb un ressopó (passant per l’escudella, la carn d’olla, els canelons, els torrons i les neules), els brindis amb cava, les copetes amb els amics… sí, tots ho sabem: el Nadal és l’època d’excessos per excel·lència i això ens encanta! Però també hem de prendre algunes precaucions si no volem pagar-ne les conseqüències a principis de l’any vinent.

Consells bucodentals Nadal Vilafranca del Penedès

Per això, avui us donarem alguns consells per tal que pugueu gaudir d’aquesta època tan màgica sense després haver-vos de lamentar.

1. Controla el consum de sucre, doncs molts dels aliments i begudes que consumim aquests dies en porten en altes quantitats.

2. Compte amb els aliments durs, com els torrons d’ametlles, ja que poden provocar fissures en alguna peça dental.

3. No descuidis la teva higiene bucodental, raspallant-te les dents després de cada àpat i intentant mantenir la rutina i els hàbits que tens durant la resta de l’any.

4. Limita el consum de tabac, cosa sempre recomanable, però especialment en aquests dies que es sol fumar més del compte.

Sí, ho sabem, és molt difícil moderar-se en època de festivitat, però si seguiu aquests quatre consells senzills i fàcils d’aplicar, començareu millor l’any i, per descomptat, lluint el vostre millor somriure!

Aprofitem per desitjar-vos a totes i tots unes molt bones festes de Nadal!