Consells per cuidar la salut bucodental dels esportistes

  • Consells   •   7 de maig del 2020

D

esprés dels dies de confinament que ens ha tocat viure, s’agraeix enormement poder sortir una estona al dia a passejar o practicar esport. Avui, ens agradaria explicar-vos quines mesures podeu prendre per tenir cura de la vostra salut bucodental si us heu reincorporat a les vostres rutines esportives.

Quan fem esport, la nostra respiració es veu alterada, i això pot provocar sequedat en la boca, que augmenti l’acidesa de la saliva i s’elevi el risc d’aparició de bacteris. Un altre factor de risc, són les begudes energètiques, doncs la seva ingesta pot provocar l’aparició de càries degut a la gran concentració de sucres que contenen.

Per prevenir els riscos associats a l’acidesa de la saliva, el més adequat és tenir una bona hidratació, principalment a base d’aigua i productes frescos. Com sempre, és molt recomanable dur una alimentació equilibrada, on hi hagi presents les vitamines, les proteïnes i els hidrats de carboni.

Ara més que mai, després de fer esport i suar, resulta imprescindible parar molta atenció a la higiene en general, posant especial atenció al rentat de mans i també rentant-nos les dents amb major freqüència de l’habitual per evitar infeccions i altres complicacions.

Tot i que ja puguem anar sortint de casa, seguiu respectant les normes establertes i preneu les precaucions higièniques recomanades. Sabem que encara estem passant dies molt complicats per tots i que costen de passar, però cal seguir sent optimistes i valorar els petits avenços. Cuideu-vos molt i gaudiu dels petits moments de llibertat de manera conscient i responsable.