Deu falses creences sobre la salut dental

  • Consells   •   19 de Febrer del 2019

Existeixen alguns tòpics sobre la salut dental que poden condicionar el nostre dia a dia però que en realitat són falsos, ja que no tenen una base real demostrada.

A continuació us volem explicar els deu que desde Estètica Dental Vila considerem més rellevants:

1. Les càries sempre fan mal

Fals. Poden estar situades a l’esmalt i no provocar dolor. El dolor comença quan la infecció s’estén a la dentina en contacte amb begudes fredes, calentes o amb sucres.

2. És normal que les genives sagnin

Fals. Una geniva sana no ha de sagnar, si sagna és que té algun problema. Vine a visitar-nos per fer-te una revisió quan et trobis davant d’aquesta senyal

3. Mastegar xiclet substitueix el raspallat

Fals. Aquesta acció o mastegar fruites i verdures afavoreix la auto-neteja i augmenta la saliva, però no substitueix un correcte raspallat.

4. Una neteja dental espatlla l’esmalt

Fals. Els dentistes utilitzen aparells sònics i ultrasònics que, a través d’ones vibratòries, trenquen la tosca de la superfície de la dent sense afectar per res l’esmalt.

5. Tots ens hem de treure els queixals del seny

Fals. Només s’han de treure quan donen problemes i el dentista és qui ha d’aconsellar al pacient sobre aquesta actuació.

Deu topics sobre la salud dental

6. És normal perdre alguna dent amb l’embaràs

Fals. Si cauen les dents és per falta de calci. Sol passar perquè les genives estan més exposades a les bactèries, i pot aparèixer la gingivitis de l’embaràs.

7. Si no tinc dolor, no he d’anar al dentista

Fals. S’ha d’anar al dentista per no tenir dolor. Les revisions cada sis mesos o cada any han de ser una cita ineludible, sempre! Si fa molt que no et revises la boca aprofita la nostra promoció.

8. Un implant és per sempre

Fals. Res és etern, i tampoc ho és un implant. Ningú pot assegurar de per vida un tractament de salut.

9. Si em raspallo tres cops al dia no tindré problemes

Fals. La salut de la teva boca no depèn exclusivament de quantes vegades et raspalles les dents. També depèn de la eficiència de la neteja, d’accedir bé als llocs més difícils i de les ganes i dedicació que posem per fer-ho.

10. El raspallat elèctric espatlla les genives i les dents

Fals. Cap raspall provoca abrasió a la dent o retracció a la geniva. Més aviat ho fa la tècnica empleada: raspallat agressiu, pastes de dents abrasives o raspalls de dents amb filaments durs.