Els beneficis de menjar pinya

  • Consells   •   10 de Juny del 2019

A l’últim post us parlàvem dels beneficis que la poma aporta a la nostra salut bucal. En el d’avui us parlarem dels que ens aporta una altra fruita deliciosa com ho és la pinya.

Els beneficis de manjar pomes

D’entre els beneficis que ofereix la pinya destaquen l’eliminació de la placa bacteriana de les dents així com la prevenció d’algunes malalties que afecten a les genives. Tot això es possible gràcies al seu contingut en vitamina C, el qual afavoreix la creació de col·lagen i ajuda a contrarestar els oxidants destructius de la boca.

També contenen vitamina B1, B6 i àcid fòlic que eviten que les dents es debilitin o pateixin inflor.

Addicionalment, la pinya també aporta calci entre molts altres minerals. El calci enforteix les dents i contribueix al blanquejament dental gràcies a un enzim anomenat bromelina, el qual ajuda a treure les taques de les dents de forma natural.

Per altra banda, la pinya és molt rica en fibra, tant soluble com insoluble, i per la seva pròpia naturalesa l’hem de mastegar bastant abans de menjar-la. És per això que resulta interessant, ja que al haver-la de mastegar tant produeix saliva, que neteja i esbandeix les dents i, alhora, neutralitza l’àcid.

Per últim, la pinya disposa d’un antiinflamatori natural que ajuda a combatre la gingivitis.

Sobre la pinya, l’única cosa que hem de tenir en compte és que té molta acidesa i que pot danyar l’esmalt. Per això, es recomana esbandir la boca amb aigua per evitar aquest efecte.

Com sabeu, tot l’equip de professionals d’Estètica Dental Vila està a la vostra disposició per atendre-us i aclarir-vos qualsevol dubte.

No dubteu en trucar a la nostra clínica o escriure’ns si voleu rebre més informació sobre els beneficis que ofereix la pinya.

Estarem encantats d’assessorar-vos.

Volem el teu millor somriure!