Els riscos de no anar al dentista

  • Consells   •   21 de maig del 2020

P

ortem un parell de mesos tancats a casa, podent sortir només per allò que fos imprescindible, però poc a poc hem d’anar tornant a la nostra rutina habitual. En aquest període, era aconsellable només assistir a les visites mèdiques amb especialistes en casos d’urgència. Ara ja es poden reprendre de manera gradual i segurament molts de vosaltres potser teniu en ment anar-vos a fer revisió bucodental.

Els riscos de no anar al dentista

A part de seguir una higiene bucodental diària completa i seguir uns hàbits de vida saludable, resulta indispensable assistir un cop a l’any a la consulta odontològica. No fer-se revisions periòdiques pot tenir un cost molt alt, tant en salut com econòmic, portant a problemes greus com patir dolor, requerir tractaments complexos o fins i tot a la pèrdua d’una o més dents. Una revisió a temps també pot prevenir problemes com les càries dentals, les malalties de les genives, fractures o esquerdes de les dents, bruxisme i/o càncer oral.

Sabem que ara el que ve més de gust és sortir a passejar, anar a fer una cerveseta a una terrassa i reunir-se de nou amb amics i familiars, però no podem deixar mai de banda la salut. Com sempre us diem, el més important és seguir els consells del vostre dentista habitual i, encara que a vegades ens faci mandra, visitar-lo com a mínim un cop l’any. Al final, tots volem el mateix: que passi el que passi, pugueu continuar lluint el millor dels vostres somriures!

Dra. Clara Ledesma, Estètica Dental Vila»