Higiene de mans

  • Consells   •   21 d’abril del 2020

Per què és tan important la higiene de les mans? Quins tipus d’infeccions evita? Com s’efectua adequadament? Quan s’ha de fer? Aquestes són algunes de les preguntes que ens podem fer tots aquests dies.

Per aquest motiu, avui ens agradaria parlar d’un tema que ens preocupa molt a tots i que resulta fonamental per tal d’evitar el contagi del coronavirus: la higiene de mans.

A l’inici de la crisi sanitària provocada pel virus, un dels productes que es va exhaurir en primer lloc van ser els gels hidroalcohòlics i els preparats amb alcohol. Així doncs, volem compartir els consells del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya sobre com aplicar correctament aquest tipus de producte.

La tècnica per fricció amb preparats amb alcohol, ha de durar de 20 a 30 segons i cal seguir els següents passos:

  1. Palmell contra palmell
  2. Palmell de la mà dreta sobre el dors de l’esquerra i viceversa
  3. Palmell amb palmell, amb els dits entrellaçats
  4. Dors dels dits contra el palmell oposat amb els dits travats
  5. Fricció per rotació dels dits de la mà esquerra tancada al voltant del polze dret i viceversa
  6. Fricció per rotació de les puntes dels dits contra el palmell de la mà contrària i viceversa

De nou, sabem que són dies molt complicats per tothom, però cal ser responsable. Així doncs, cuideu-vos molt, quedeu-vos a casa i intenteu seguir unes rutines saludables que us ajudin a estar en forma i amb energia positiva.

Aprofitem per agrair a tot el personal sanitari la immensa feina que fan, sempre, però especialment en aquests dies tan durs.