La importància d’un implant dental

  • Dental   •   12 de Febrer del 2019

L’objectiu principal de la col·locació d’un implant és millorar la funcionalitat de la boca, tot i que l’estètica adquireix cada cop més rellevància.

La millor manera de substituir les peces dentals que s’han perdut són els implants dentals, que estan fets d’un material biocompatible. Gràcies a la seva composició, els implants es poden integrar de manera sana amb la resta de teixits de la boca.

Has perdut una peça dental?

L’ objectiu principal que es persegueix habitualment quan s’opta per col·locar un implant dental és millorar la funcionalitat de la boca. Però cada vegada més, el perfeccionament estètic adquireix més rellevància, sobretot quan l’implant se situa en zones més importants per l’aparença física.

Per què ens hem de posar un implant?

  • Estètica: els implants dentals ens garanteixen uns resultats estètics que poden arribar a ser millors que els de la dentadura original. D’aquesta manera el pacient no només aconseguirà una boca sana, sinó també un somriure bonic i estètic.
  • Seguretat: els tractaments amb implants tenen unes taxes d’èxit més elevades que qualsevol altra tècnica de restauració dental. A més, els implants faciliten la correcta adaptació de les peces a la boca utilitzant per aconseguir-ho un material biocompatible, el titani.
  • Qualitat de vida: una de les funcions dels implants és que el pacient guanyi estabilitat a la boca i recuperi la mateixa sensació que tenia amb les dents naturals, podent somriure, mastegar i parlar sense cap tipus de preocupació.
  • Salut: la pèrdua d’una o més dents poden provocar diversos riscos per a la salut, ja que les dents solen ocupar l’espai deixat per l’absència d’una peça. També poden provocar problemes a la mossegada i a les genives i alhora complicar la higiene de la boca.

Procés de col·locació d’un implant

  • Col·locació de l’implant: l’implant es col·loca a la mandíbula amb la utilització d’anestèsia local.
  • Fixació de l’implant: el procés de fixació dura diversos mesos i és de vital importància per tal que l’implant s’uneixi perfectament a l’os.
  • Col·locació de la pròtesi: L’últim pas és col·locar la pròtesi, que és la part externa i visible.

Així que si et falta alguna peça dental t’animem a que vinguis a visitar-nos per conèixer l’opinió del nostre equip d’odontòlegs. Ells realitzaran un estudi de la teva boca per poder-te oferir el millor tractament en funció de les teves necessitats.

A Estètica Dental Vila volem el teu millor somriure!

T’hi esperem!