Mesures de seguretat i higiene a les clíniques dentals

  • Consells   •   16 de setembre del 2020

A

mb la tornada a l’escola i, en conseqüència, al ritme de vida habitual (dins del nou marc COVID-19), les mesures de seguretat i higiene continuen sent un tema d’actualitat i de preocupació per a tothom. Pel que fa a la sanitat, aquest fet està provocant una lògica inquietud en tots els pacients.

Els dentistes, com a professionals sanitaris, adoptem totes les mesures recomanades pel Departament de Salut, així com pels organismes internacionals com l’OMS. Per aquest motiu, avui volem compartir amb vosaltres quines són les pautes que es segueixen a les clíniques dentals.

Mesures de seguretat EDV

En primer lloc, es recomana emprar ulleres protectores i mascareta ja que són molt útils per evitar el contagi en sentit bilateral: del professional al pacient i a l’inrevés.També, cal seguir totes les recomanacions en relació a les mesures d’higiene i esterilització. A més, després d’atendre a cada pacient, es procedeix a una minuciosa desinfecció de la clínica.

Un altres aspecte a tenir present és que si la persona que ha de visitar-se a la consulta presenta febre, tos, malestar general o qualsevol dels símptomes associats al COVID-19 cal que retardi la seva cita fins aclarir l’origen del seu quadre clínic. En cas d’urgència dental, el més recomanable és no acudir a la consulta sense haver avisat prèviament per telèfon per tal de poder prendre les mesures oportunes.

Sembla que tots ens anem adaptant a la “nova normalitat” i intentem fer-ho amb el millor dels nostres somriures, encara que sigui sota la mascareta, oi?