Què és la Teràpia Miofuncional (TMF) i quins són els seus objectius?

  • Dental   •   4 de Març del 2019

La Teràpia Miofuncional (TMF) són una sèrie d’exercicis que s’utilitzen per la correcció de les alteracions del sistema orofacial (musculatura implicada en la parla, respiració, masticació, alimentació, etc): articulació temporomandibular (ATM), llengua, paladar, cara, coll, llavis, galtes, etc que repercuteixen en la deglució, masticació, tancament labial, respiració i parla.

Logopeda teràpia miofuncional a Vilafranca del Penedès

Quins objectius té la TMF?

1.     Corregir les alteracions anatòmiques produïdes per mals hàbits (succió del polze, permanència del xumet, hàbit prolongat de tetines).

2.     Treballar l’equilibri muscular dels òrgans orofacials per tal que el moviment i les praxis d’aquests siguin correctes.

3.     Reeducar el model respiratori, que freqüentment produeix hipotonia (falta de força) del vel paladar. Ja que en molts nens la hipertrofia d’amígdales (amígdales grans) i els carnots els converteix en respiradors bucals, fins i tot desprès de l’extirpació d’aquests.

4.     Un dels objectius més comuns és el de modificar i corregir la interposició lingual entre les dents, que impedeixen el correcte tancament, això s’anomena deglució atípica (posició de la llengua entre les dents en el moment d’empassar), que a més ens porta a explicar un altre dels objectius de la TMF.

5.     Que és la correcció de la posició lingual per tal de que aquesta no influeixi en la parla en forma de dislàlia (sobretot amb el fonema S).   

No dubtis en trucar a la nostra clínica dental, Estètica Dental Vila, si vols rebre més informació sobre aquesta teràpia.

Estarem encantats d’assessorar-te.

Volem el teu millor somriure!