Què és l’odontopediatria i quines són les funcions de l’odontopediatra?

  • Dental   •   31 de Juliol del 2019

L’odontopediatria és l’especialitat de l’odontologia que s’encarrega de la salut bucodental dels nadons, dels nens i dels adolescents. L’odontòleg especialitzat és l’odontopediatra, el qual coneix a la perfecció totes les fases per les quals passaran les dents dels nens.

Una de les funcions més importants de l’odontopediatra és la de detectar possibles problemes en la posició de les dents dels nens i valorar si requereixen ortodòncia. D’aquest tipus d’ortodòncia s’encarregarà un ortodoncista especialitat en ortodòncia infantil.

Odontopediatra Vilafranca del Penedès

Funcions de l’odontopediatra

  • Revisar les càries

Les càries són cada vegada més freqüents en nens i adolescents. No només és important tractar-les de manera idònia, sinó ensenyar-li a cada nen quines mesures preventives pot adoptar per evitar-les i així mantenir una millor higiene bucodental.

  • Alteració en la posició de les dents

L’odontopediatra és l’encarregat d’analitzar la boca dels nens i identificar si presenta algun tipus de problema en la mossegada que pugui requerir d’una ortodòncia infantil.

  • Traumatismes

Si a un nen se li trenca una dent degut a algun tipus de cop, l’odontopediatra serà l’encarregat de restaurar la dent danyada.

  • Alteracions congènites

Són alteracions anatòmiques que apareixen en l’etapa intrauterina. Aquestes alteracions poden afectar al número, mida i forma de les dents, provocant anodòncia o ablastodòncia.

La nostra odontopediatra, la Dra. Clara Ledesma, i tot l’equip de professionals d’Estètica Dental Vila estarem encantats d’assessorar-vos i cuidar-vos perquè pugueu lluir el vostre millor somriure!