Què és l’odontologia conservadora?

  • Dental   •   9 de desembre del 2019

Fa unes setmanes us vam explicar els avantatges de col·locar-se un implant en cas de perdre una dent. Però abans d’arribar a aquest extrem, és molt important fer ús de l’odontologia conservadora, per tal d’evitar malalties i lesions dentals. Dos dels principals tractaments de l’odontologia conservadora són els empastaments o obturacions i les incrustacions.

Ortodòncia conservadora Vilafranca del Penedès

Pel que fa als primers, consisteixen en un procediment odontològic que es dur a terme per tal d’eliminar una càries. És possible que a conseqüència de realitzar l’empastament el pacient tingui molta sensibilitat als aliments molt freds o molt calents. Si la sensació no desapareix en pocs dies és necessari treure l’empastament i realitzar-ne un de nou.

Pel que fa al segon, és un procediment odontològic que es porta a terme per restaurar dents on s’ha realitzat una endodòncia o que tenen alguna fractura o fissura. No obstant, per poder realitzar una incrustació cal que les dents tinguin una forma normal i mantinguin la seva capacitat de retenció i suport. Per tant, no es podrà realitzar cap incrustació quan la dent afectada hagi patit alguna restauració prèvia de gran importància, que tingui una forma anòmala o que actuïn com a retenidor.

Com sempre us diem, el més important és consultar amb un/a professional per tal que pugui fer-vos un estudi personalitzat, us pugui aconsellar quin és el millor tractament pel vostre cas i així, pugueu lluir el millor dels vostres somriures.