Quina és la millor pasta de dents pels infants? Quina és la quantitat més adequada?

  • Consells   •   12 de març del 2020

Una pregunta que ens fan les famílies amb freqüència és quina és la millor pasta de dents i quina quantitat han de fer servir els nens i nenes. Hi ha moltes opcions de pastes dentals infantils que podem trobar en diversos establiments com farmàcies o supermercats, i això ocasiona dubtes sobre quina és la més adequada pels nostres fills i filles.

La millor pasta de dents pels infants

Sense cap dubte, una de les millors maneres de prevenir la càries en els nens és fomentar el seu interès per la higiene dental diària. Segurament raspallar-se les dents no sigui una de les seves activitats preferides i per això és convenient que convertim aquesta rutina no només en una obligació, sinó també amb quelcom divertit. Així doncs, triar un dentifrici i un raspall dental que els agradi i vulguin utilitzar pot ser una bona tàctica, per exemple fent servir un dentifrici amb fluor apte per a nens i nenes i amb sabors i colors que els resultin atractius.

Actualment es poden adquirir aquest tipus de productes tan a supermercats com a farmàcies i hi ha moltes opcions i varietat. Sempre és aconsellable deixar-se aconsellar per l’odontoperiatre per tal de comprar el que més s’adeqüi a les necessitats de cada infant. Saber com raspallar-se les dents és tan important com el tipus de pasta de dents que s’utilitza, així doncs, és bàsic ensenyar-los la tècnica correcta a una edat primerenca per ajudar a desenvolupar bons hàbits d’higiene bucal.

Pel que fa a les quantitats de pasta de dents que han d’utilitzar els nens i nenes en cada raspallat, segons les recomanacions del Col·legi Oficial d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya (COEC) varien en funció de l’edat i són les següents: si són menors de 3 anys, un gra d’arròs  i, si són més grans, un pèsol.