Salut bucodental y tabac

  • Consells   •   3 de juny del 2020

E

l passat diumenge 31 de maig es va celebrar el Dia Mundial Sense Tabac, proclamat per la Organització Mundial de la Salut el 1987.

Com sabeu, el consum de tabac és perjudicial per tots, doncs anualment mata quasi 6 milions de persones, xifra que no fa més que augmentar any rere any, i que es preveu que arribi als 8 milions al 2030 si no es fa res per contrarestar-ho.

Salut bucodental i tabac

A part de les morts, causa múltiples malalties, augmentant la despesa sanitària dels estats, debilitant-ne l’economia, i empobreix a les famílies. Algunes de les malalties que pot provocar són el càncer de pulmó (però també en altres parts del cos com laringe, faringe, boca, esòfag, ronyó o pàncrees), increment del ritme cardíac i la pressió arterial,  malalties respiratòries i disminució de la fertilitat, entre moltes altres. Pel que fa a la salut bucodental, també pot causar danys de salut i estètics com que les dents es tornin grogoses o aparegui alguna malaltia periodontal.

La periodòncia és una malaltia reversible, però pot arribar a ser crònica si es manté sense tractar de manera adequada durant un període de temps llarg. Aquesta malaltia respon als següents símptomes: inflamació de les genives, sensibilitat o sagnat de la zona, dolors o molèsties al mastegar, moviment de les dents al tocar-les, hipersensibilitat dental i, fins i tot, genives separades de les dents quan la infecció avança.

La nostra recomanació és que davant de qualsevol d’aquests símptomes visiteu el vostre dentista i que, si ho feu, deixeu de fumar pel bé de la vostra salut i el de les persones que us envolten.