Sedació conscient

Tractaments de sedació conscient a Vilafranca del Penedès

Sedació conscient a
Vilafranca del Penedès

La sedació conscient és una tècnica que s’utilitza per aconseguir que els pacients es relaxin  mentre l’especialista corresponent realitza els tractaments dentals que siguin necessaris.

DEMANA CITA
El logo d'Estètica Dental Vila

Quan s’utilitza la sedació conscient

La sedació conscient és recomenable en totes aquelles situacions en la que el pacient tingui por a anar al dentista.

Tipus de tècniques de sedació conscient

Dins de la sedació conscient existeixen dos tipus de tècniques:

  • Sedació conscient inhalatoria

Durant el procés de sedació conscient inhalatoria el pacient respira un gas resultant de la mescla d’òxid nitrós i d’oxigen. Després d’haver inhalat aquest gas, el pacient entra en un estat de relaxació que fa que es redueixin els seus nivells d’ansietat i de nervis. Un cop es deixa d’aplicar el gas, el pacient recupera el seu estat normal en pocs minuts.

  • Sedació conscient intravenosa

Durant el procés de sedació conscient intravenosa s’utilitzen fàrmacs sedants suministrats a la vena i s’utilitza sobretot en cirurgies llargues. Aquesta tècnica utilitza medicaments que són absorbits de forma ràpida per l’organisme. D’aquesta manera la dosi es pot controlar en tot moment, facilitant que el pacient recuperi el seu estat normal un cop acabada la cirurgia. El procés per aplicar aquest tipus de sedació ha de ser efectuat per un anestesista.