Setmana Mundial de la Lactància Materna

  • Consells   •  10 d’agost del 2020

L

a setmana passada es va celebrar la Setmana Mundial de la Lactància Materna 2020. El lema d’enguany és «Donar suport a la lactància materna per a un planeta més sa». D’acord amb aquest lema, l’OMS i l’UNICEF fan una crida als governs perquè protegeixin i promoguin l’accés de les dones a assessorament qualificat sobre lactància materna, un element clau de suport a l’alletament.

Setmana mundial lactancia materna Estetica Dental Vila

Segons una declaració conjunta d’Henrietta H. Fore, Directora Executiva d’UNICEF i Dr. Tedros A. Ghebreyesus, Director General de l’OMS, la lactància materna ofereix a tots els nens i nenes el millor començament possible en la vida, ja que aporta beneficis de salut, nutricionals i emocionals tant als nens com a les mares. I forma part d’un sistema alimentari sostenible. Ara bé, malgrat que la lactància materna és un procés natural, no sempre és fàcil. Les mares necessiten suport tant per iniciar la lactància com per mantenir-la.

Durant aquest període i durant l’embaràs també es produeixen canvis fisiològics que causen alteracions en la cavitat oral i poden augmentar l’aparició de càries i problemes gingivals. Així doncs, és normal que sorgeixin dubtes sobre si és necessari acudir al dentista. En aquest sentit, el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya aconsella rentar-se les dents, com a mínim, dues vegades a el dia després dels àpats amb pasta de dents i col·lutoris fluorats per evitar la càries i reduir la ingesta d’aliments rics en sucre. També s’ aconsella una visita odontològica a l’inici de l’embaràs per valorar l’estat bucodental.