Tipus de retenidors Post-Ortodòncia

  • Dental   •   16 desembre del 2020

E

l mes passat us vam explicar què eren i per a què servien els retenidors post-ortodòncia. Aquest tractament és un dels més demandats a totes les edats per un tema de salut bucodental i també d’estètica, per això aquesta setmana volem anar una mica més enllà i veure quines opcions hi ha per mantenir els resultats obtinguts i evitar que les dents tornin a la seva posició inicial.

De retenidors post-ortodòncia en trobem de dos tipus, els removibles, que són de treure i posar, i els fixes, que com el seu nom indica no es poden treure. Pel que fa als retenidors removibles generalment estan fets amb plàstic transparent o amb plaques amb filferros que cobreixen la superfície exterior de les dents. Aquests retenidors s’han de fer servir tothora durant els primers dotze mesos i després només per dormir.

Els retenidors fixos consisteixen en un filferro fix adherit a la part posterior de les dents frontals i està indicat en casos en què cal una retenció més exigent o prolongada. Aquests retenidors s’acostumen a conservar tota la vida.

Els processos d’ortodòncia solen ser llargs i comporten una inversió econòmica important, per això val la pena fer un bon ús dels retenidors i mantenir els resultats obtinguts. De tota manera, com sempre, el més important és posar-se en mans de bons professionals i deixar-nos aconsellar per mantenir el nostre somriure sa i bonic.